søndag 17. juni 2012

Langs Atnaelva syd for Atnbrua

Ved Atnbrua i Sollia.
I vår kjørte jeg nedover langs elva fra Atnbrua og så et stykke nedover at det ble arbeidet med ei bru. Dette viste seg å være brua over til gården Finstad. Den var nok blitt ødelagt i forbindelse med flom og ble nå bygget på ny. Den så veldig spesiell ut og det er den virkelig bygget av helt tømmer og sten. Jeg vet ikke hva byggmetoden kalles, men utrolig fascinerende.
Senere tok jeg med mann og søster på en tur ned dit. Hun hadde også glede av å finne Finstad pga av tegninger i en kalender hun har fått fra Norge.
Vi hadde en fin tur på vestsiden av elva og nordover til campingplassen Skogly. Langs elva var det fint å gå på grusveg og vi fant mange fine og idylliske plasser nordover som vises her.

Turid og Per ved Finstadbrua.

Det flotte og spesielle brua ved Finstad.



Så kom Turid til Finstad som hun hadde sett på kalenderen hun fikk fra Norge med tegninger av Kjell Mihtun.



Fint stryk i vårstor elv  og her var det fint berg og fin rasteplass.


Lenger oppover elva fant vi denne fine og helt nye gapahuken med fin utsikt over elva. Super grillplass.


Utsikten fra gapahuken.


Her ser vi over til en gård på østsida av elva og bak ser vi Rondvasshøgda.

fredag 15. juni 2012

Silkeveven

SILKEVEVEN
En stopp på Skarnes og Kulturlåven ved Galleri Lyshuset og Kåre Tveter sine bilder, kan anbefales. Der er det mye å se blant annet  SILKEVEVEN . Det er snakk om den klassiske kinesiske vevstolen i Silkevevens lokaler. Den har 12000 tråder i renningen og er den eneste i sitt slag i drift utenfor Kina. Den må betjenes av to personer og brukes til å rekonstruere keierlige drakter og brokader.
Silke er et helt spesielt naturprodukt, som kommer fra silkekokongen til silkespinneren, en sommerfugl.

Vevstolen som må betjenes av to personer.

Her ser vi tydelig den ene ved innslaget og den andre sitter opp og styrer mønsteret.


Her sitter hun som styrer mønstere som ligger i disse trådene som løfter renningen.
Vanskelig å skjønne at de finner ut av dette.

I denne esken hadde de en stor larve som laget kokongene, den synes litt til høyre for midten.
I et par-tre glass hadde de noen mindre på f'òring for visning .

onsdag 6. juni 2012

Stenfjellet

Stenfjellhytta.
Med søster fra Arizona på besøk som daglig har fulgt været på Stenfjellet i vinter, var det naturlig å ta en tur dit. Det er bestandig flott å komme dit, særlig pga den flott utstikten og denne gangen også en flott himmel. Stenfjellhytta ligger nesten midt i Hamar kommune, langs Rondanestien og er et flott og populært turområde.
En kommer dit enklest fra Gåsbu som ligger ca. 12 min kjøring fra Hamar. På Gåsbu ligger også skistadion til Vang Skiløperforening som har arrangert NM flere ganger og skal gjøre det igjen i 2013.

Jeg synes personlig det er best om vinteren med sine herlige natur og omgivelser, en føler seg hevet over hverdagen. Det er supre snøforhold  tidlig på året og det varer lenge, og  med fine oppkjørte løyper. Løypenettet henger sammen med Løten og Ringsaker (Furnes). Området er populært for mange som bor der det ikke er stabile snøforhold, men som er glad i å gå på  ski. Det er flere turisthytter i området, noen drevet av DNT. Noen fine bilder ble det også tatt langs vegen.



DETTE FARGERIKE OG FLOTTE MØNSTERET FANT JEG PÅ EN STEN I GRØFTEKANTEN. JEG MÅ INNRØMME AT JEG ER GODT FORNØYD MED DETTE BILDET.



Flott himmel over Vangsåsa.


Bekkeblom langs vegen opp til Stenfjellhytta. Vi gikk fra Måsetra.

Så kom Turid til Stenfjellhytta.