onsdag 25. april 2012

VÅRTUR I FURUBERGET VED HAMAR

Mose på sten.

 Jeg liker å gå på tur i skog og mark og særlig er det morsomt med kart, Turorientering. Her i Hamar er det samarbeid mellom Vang Orienteringslag og Hamar Orienteringsklubb. Disse har holdt på i 40 og satt ut poster på våren og nye igjen etter sommeren. Dette er et flott tilbud til folk i alle aldre som mange benytter seg av. Områder som blir brukt er gjerne Furuberget/Frøbergsberget, Imerslundmarka, Ilseng, Gåsbu og i år også Brumundkampen. Løten O-klubb og o-klubben i Ringsaker har også dette tilbudet.

Blåveis.

Vårpostene er nå satt ut og jeg hadde min første tur 25. april, jeg har aldri vært så tidlig ute. Turen i dag gikk i Furuberget, et fint frilufstområde nær Hamar, på grensen til, eller delvis i Ringsaker kommune. Her er det mye kalksten og området et på våren nesten dekket av blåveis, og mange fine farger finner en i naturen også på denne tiden av året. Når en i tillegg hører livlig fuglesang, som det er om våren, er det herlig rekreasjon. Her er litt av det jeg så på turen.


Hvit blåveis.

Fine og sterke farger.

Venter på blader.


Bjørk er ikke bare hvit.

Fin mose bekler en sten.


onsdag 18. april 2012

ATELIER OVENPÅ

På slutten av 2007 ble Atelier Ovenpå et faktum, etablert av 6 damer som fikk leie lokaler i annen etasje i Grønnegt. 32 i Hamar. Dette er i kvartalet mellom Vangsvegen og Enggt.
Damene maler i forskjellige teknikker som akvarell, akryl, collage og div. blandingsteknikker samt smykker og kort. Vi har siden oppstarten utviklet oss en del og har deltatt på flere utstillinger.
Av disse nevnes bla. Grette kulturgård i Søndre Lande, Døla Atelier, Lillehammer, Låvegalleriet v/Skarnes kunstforening. I flere år har vi hatt utstilling på Domkirkeodden i Løtenbygningen der. Den har vært i ca. 10 dager i august og har vært veldig vellykket med mye besøk. Utstilling her blir det også i 2012. Vi har også hatt div. andre arrangementer som Marked i bakgården i samarbeid med andre i gården som bla. Keramikkhuset Veldreid.
Det første som står på programmet nå er utstilling på Gjøvik gård, Drengestua med åpning 5. mai og varer til 13. mai.

I de årene vi har holdt på siden 2008, har vi vært i 2. etasje og ikke så lett tilgjengelige.
Fra 1. mars 2013 blir vi å finne på gateplan i samme kvartalet, men inngang  i Enggata.
Vi overtar lokalene etter Rosenberg kopi/UNO klær som flytter til Brumunddal.
I de nye lokalen blir det større plass og vi blir syv damer som skal arbeide og forhåpentlig ta i mot flere besøkende  når vi nå blir lettere å finne.
Åpningstiden blir som vanlig, lørdag 11 - 15.
Men vi åpner døren  rett som det er når vi er der. 

Her blir dere kjent med logoen vår.

Inn gjennom porten her, dør til venstre og opp trappa til høyre og vi ønsker deg velkommen





Bilde av Sissel Linge Andresen
Bilde av Sissel Linge Andresen



Bilde av Lillian Egeberg


Bilder av Lillian Egeberg
Bilde av Anne Kristine Amdal


Bilde av Anne Kristine Amdal
Bilde av Unni Fladsrud Vold




Bilde av Unni Fladsrud Vold

onsdag 11. april 2012

Vi har vært på skiferie i Alpene siden 1983, til nå i 2012, 24 ganger. 14 av disse har vi vært i Ischgl som ligger i den østerriske delen av Silvretta området. Det er fine bakker i alle kategorier som er godt preparert. Er vi tidlig ute (når heisen sterter 8.30) har vi nypreparerte bakker i fleng å boltre oss i en stund. Grensen til Sveits går på toppen av fjellkjeden og anlegget henger sammen på begge sider av grensen. I Sveits ligger en liten landsby, Samnaun, som er en tollfri sone. Nedfarten dit er lang og fin og mange tar turen dit ved lunchtid for å handle med seg litt tollfrie varer, og for å nyte solvarmen i dalen. Men vær obs, på grensen er det tollstasjon og vaktene der er tidligere skikjørere og kan sine saker. Noe av grunnen til at vi reiser dit ned på ski er klima, skimulighetene, gemütlichkeit, maten, hotell, stemningen, pris, kort sagt hele pakka. 
I de siste årene har vi bodd på Hotell Sonne, som er et gammelt familiehotell med lang tradisjon. Det er gjort om en del siden vi var der første gang i 1987, men stilen vi reiser dit ned for å finne, har de heldigvis beholdt.


Rommet vårt på Hotell Sonne

En del av spisesalen fra vårt bord. Vi liker den østerriske stilen.

Dette er fra en baren

En elegant dessert.

Utsikt og bakkene er ikke å forrakte.

Det er bare lækkert.
Nydelig oppdekket bord til hver middag. Som en ser er det flere retter. Det ser høytidelig ut, men det er det ikke.

Et lite utvalg av en forrettbiffè

mandag 9. april 2012

En lang og fin, men kald påske er over. Ikke mye skiføre, men sol og blå himmel og bare jeg ser Rondane, er alt vel. All denne snøen ble borte før påske. Nå var det fint å gå på skareflekker.


Nesten som påske 2012